Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Görüntüleyebileceğiniz bir çok özel konu, indirebileceğiniz programlar ve sadece üyelere özel makale/ödev örnekleri için üye olunuz.

Sayfa: [1]   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Anadolu 1913 adlı kitaptan öğrendiÄŸim kahve tekniÄŸi  (Okunma Sayısı 2487 defa)
mod7
Yönetici
VIP üye

Karizma: +10/-0

« : |23 Nisan 2008|Saat: 04:38| »

Arkadaşlar doktora dahilinde sosyal alan araştırmasına örnek olarak bir Macar araştırmacının Ankara, Konya, Karaman civarında izlenimlerine yer verdiği "Anadolu 1913" adlı kitaptan sizlere o zamanlar kahvenin nasıl özenle yapıldığını anlatmak isterim. Ben denedim gerçekten de değişik oluyor, tavsiye ederim.

• Önce cezveye su ve ÅŸekeri koyuyorsunuz ve kaynatıyorsunuz.
  • Daha sonra bu ÅŸekerli suyun yarısını bir baÅŸka kaba ayırıyorsunuz, buraya kadar yüksek ateÅŸ kullanılabilir.
  • Sonra kalan yarım su/ÅŸeker karışımına kahveyi ekliyorsunuz ve ateÅŸi de kısıyorsunuz.
  • YavaÅŸ ateÅŸte biraz daha kaynatıyorsunuz.
  • Ve en son ayırmış olduÄŸunuz bu su/ÅŸeker karışımının diÄŸer yarısını bunun üzerine döküyorsunuz.

Gerçekten de tadı farklı ve daha leziz oluyor. 1913 yılından yaklaşık yüz yıllık bir kahve tarifi size

Afiyet olsun.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer: